Kom naar ons concert op

Zaterdag 1 juni 2024

Plaats: Grote Kerk te Dokkum

Tijd: 20.00 uur.

Met medewerking van

Mezzosopraan: Marijke Beute
Bariton: Ben Brunt
Dwarsfluit: Fiona van der Marel
Hobo: Wilma Jongsma

Marimba: Gerben Jongsma

Piano: Aleg Tryfanenkau

Toegangskaarten: € 20,-

Voorverkoop: € 17,-

Online kaartverkoop niet meer mogelijk

 

D-day

Tachtig jaar geleden, in de nacht van 5 op 6 juni 1944, vond in Normandië D-day plaats: het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hoe mooi is het, dat we juist nu dit concert kunnen uitvoeren!

Over het werk

Op Vleugels van Vrede is in 2021 voltooid door componist/pianist Henk-Doeke Odinga. Het werk verbindt het thema ‘vrede’ met beelden van de natuur en de vrijheid van vogels. Henk-Doeke selecteerde hiervoor prachtige poëtische teksten die zowel onze eigen oorlogsherinnering in Fryslân betreffen als de vrijheid en vluchtelingenproblematiek van mensen elders in deze wereld. De muziek is toegankelijk en tegelijkertijd oorspronkelijk. Opvallend zijn de eigenzinnige begeleidende pianopartijen. Ook de instrumentale intermezzi voor dwarsfluit, hobo en slagwerk zijn zeer de moeite waard: laat u verrassen door diverse vogelgeluiden.

Origami kraanvogels

Bij dit concert werken we samen met kunstenares Tjitske Dijkstra. Haar specialiteit is de origami kraanvogel: wonderschone gevouwen vogels zwevend bij dit concert in de ruimte van de Grote Kerk. De kraanvogel staat symbool voor loyaliteit en goedheid en geldt als een boodschapper van vrede en geluk.